Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Üzleti coaching

A cégvezetés kemény hivatás, amelyet igazán nem lehet iskolai keretek között tanulni, hanem az élet válik a vezetők legjobb tanítómesterévé. Komoly felelősség nehezedik minden cégvezető vállára. És ki segít neki a döntéshozásban? Honnan tudja, mi a legjobb megoldás? Van-e mindenre ideje?

A cégvezetőnek sok vállalatban nincs olyan társa, akivel megbeszélhetné az üzleti kérdéseit, sok esetben nem tudjA, hogy mi a legjobb megoldás…ilyenkor jöhet jól egy üzleti coach segítsége.

A coaching minden esetben testreszabott folyamat. Ahogy a személyi edző személyre szabott edzéstervet készít, úgy az üzleti couch is ezt teszi. Az edző az, aki szeretné kihozni belőlünk a maximumot, aki inspirál, külső szemlélőként új látásmódot ad, aki megfelelő pillanatban jó kérdést tesz fel. Sokszor provokálva vívja ki, hogy kliense kreatívan gondolkodjon, és más helyzetébe helyezkedjen.

Az üzleti coach, ahogy a neve is mutatja, üzleti problémák megoldásával foglalkozik. Többek között segíthet a vezetői gondolkodásban és döntéshozatalban, vezetőfejlesztésben, segítheti a csapatdinamikát és a cégen belüli kommunikációt, azonosítja és felismeri a tehetséget, egyensúlyt teremt a munka és a magánélet között.

A coach nem tanácsadó, hanem egy támogató. Tükröt tart ügyfele elé, folyamatos visszajelzéseket ad neki, kérdéseivel terelgeti ügyfelét a megoldás irányába. Segít abban, hogy az ügyfél felfedezze erősségeit, leküzdje gátjait, megértse saját működését és jobban boldoguljon döntési helyzetekben. A jó üzleti coach megtanítja, hogyan uraljuk időnket és hogyan éljünk akár cégvezetőként is jól kezelhető időrendben. Segítségével magasabb lehet terhelhetőségünk, hatékonyabb lehet kommunikációnk és másokkal való együttműködésünk.

Az ember hajlamos túlhajszolni magát. Ennek megelőzési módja lehet, hogy egy coach segítségével rájövünk, hogyan lehetne átstrukturálni életünket. Egy érzelmileg semleges, külső szemlélő objektívebben tudja értékelni problémáinkat, mint rokonaink, barátaink. Ahogy az élet bármely területén, úgy az üzleti életben is adódhatnak problémák, ilyenkor van segítségünkre az üzleti coach.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: