Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Life coach tanfolyamok Magyarországon

A coaching egy különleges és hatásos módszer, mely az egész világon számos országban van jelen, így már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A life coaching a személy magánéletének problémáival foglalkozik. A life coaching képzések következtében a szakemberek száma nő, így minél több személy magánéleti problémáit kezelni tudják.

A life coach segít a coacheenek, hogy az erőforrásait aktivizálja, kibontakoztassa kreativitását, növelje teljesítményét és megvalósítsa álmait. Ezen kívül a life coaching növeli az önbizalmat, erősíti a pozitív énképet, kialakítja a munka és a magánélet egyensúlyát, azaz a harmonikus életkörülmények megteremtésére törekszik.

A life coach tanfolyamok között vannak intenzívebbek, melyek pár hetesek, azonban vannak olyanok is, kevésbé intenzívek és így hosszú hónapokig is elnyúlhatnak. (Itt egy érdekes áttekintés a life coach képzésekről.) Egy azonban minden life coach képzésben közös, ez pedig nem más, mint a három fő modul, melyek köré a tanfolyam épül.

Az első modul ismerteti a life coaching alapjait, folyamatát, területeit, ez után elsajátíthatjuk a különféle coach technikákat, majd a harmadik modulban kifejezetten a life coaching módszerre összpontosíthatunk.

És hogy milyen a magyarországi helyzet? A coaching országunkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ma már többféle life coach képzést találhatunk Magyarországon is, választhatunk intenzív, vagy akár kevésbé intenzív tanfolyamot.

Life coach tanfolyamot kínál többek között a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület, a Coach Akadémia, a Pro Bona Coaching, vagy az Indygo Training. A választék egyre nő és fokozatosan bővül.

És miért jó, ha elvégzünk egy life coach képzést? Life coachként nem csak másokon segíthetünk, hanem saját magunkon is. A képzéssel olyan készségeink fejlődnek, melyek egy életre gazdagabbá tehetnek minket és a megszerzett tudást ily módon kamatoztathatjuk. A life coach képzés mindenki számára hasznos, hogy magánéletében eredményesebb és sikeresebb lehessen.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: