Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Üzleti-Coach Alumni Egyesület: Ezerarcú coaching 2. (2008-2009)

Ahhoz, hogy a coaching folyamat sikeres legyen, fontos, hogy a coach alaposan felkészüljön az eseményre, és nagy tapasztalattal rendelkezzen, legyen rugalmas. A coaching alakulását a coachee határozza meg: ő mondja meg a beszélgetés témáját, így ő a főszereplő. A coach az elhangzottak alapján felismeri a helyzetet és kérdéseivel terelgeti ügyfelét a megoldás felé vezető úton.

A coach tükröt tart ügyfele elé és eléri, hogy az megértse, min és miért kell változtatnia. A jó coach amellett, hogy figyelmes, megbízható és empatikus, előítélettől mentes és képes rendszerben gondolkodni. Mindehhez az kell, hogy ő maga, azaz a coach lelkileg stabil és kiegyensúlyozott legyen. Csak így képes megbízható támaszt nyújtani ügyfele számára.

Ahogy a life coach a magánélet problémáira, úgy az üzleti coach az üzleti élet problémáira összpontosít. Ma a coaching különféle megközelítését ismerjük, ennek oka, hogy ahány ember, annyiféle gondolkodásmód. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy valaki helytelenül gondolkodik, más pedig megtalálta a coaching titkát és tökéletes coach. A természet törvényei is sokszor ellentmondanak egymásnak, ennek ellenére a világban harmónia áll fent. Így van ez a coaching világában is.

A sikeres vállalatvezetőknek is szükségük van coach-ra? Persze. Ahogy a magánéletben, úgy az üzleti életben is vannak buktatók, hullámvölgyek. A jó vezető nem süpped bele saját gondolkodásmódjába, hanem nyitott az újdonságra. Ha egyedül nem jön rá, hogyan segíthetne vállalatán, akkor coach-hoz fordul.

Jelen kötet az Üzleti-Coach Alumni Egyesület: Ezerarcú coaching 1. kötetének folytatása. Ebben a könyvben is a BMF-BGK végzett hallgatóinak szakdolgozataival találkozhatunk. A hallgatók saját meglátásaikat vetették papírra, így az olvasók valóban a coaching ezer arcával találkozhatnak.

Mondhatjuk, hogy ez a könyv tarkább, mint az előző része. A szerzők a coachingot különféle álruhákba bujtatták, így találkozhatunk cirkuszi poronddal, betekintést nyerünk Paulus és Saulus találkozásába, de még ezópusi meséket is olvashatunk.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: