Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Daniel Meier: A coach hajónaplója

Amikor nagy utazásra indulunk, gyakran elhatározzuk, hogy blogot, naplót írunk, hogy megörökítsük élményeinket. A coaching szintén tekinthető utazásnak, egy belső útnak önmagunk és ügyfelünk megismerése érdekében.

A coaching eseményen, melyet a gondolatmenetet követve nevezhetnénk coaching utazásnak is, a coach és a coachee vesz részt. A coach kérdéseivel terelgeti a probléma megoldása felé a coachee-t, azaz ügyfelét.

A beszélgetés témáját minden esetben a kliens határozza meg. A jó coach tökéletesen alkalmazkodik a különféle szituációkhoz és jól időzítve teszi fel kérdéseit. Tehát a coach a kérdezés művésze, és ha a coaching esemény után a kliens papírra veti az ott elhangzottakat, még hamarabb juthat eredményre. A kérdések ugyanis energetizáló hatásúak.

A coach is leírhatja tapasztalatait, az ő kérdései azonban nem az adott problémára vonatkoznak, hanem saját magára és az esemény hasznosságára. A coach felteheti magának a kérdést, hogy mit csinált a legjobban és azt is, hogy a kliens miből vette észre, hogy hasznos volt.

Daniel Meier A coach hajónaplója című kötete egy személyes munkakönyv, melynek célja a coach-ok fejlesztése. A szerző kérdésekkel, valamint impulzusokkal mélyíti el a coach tudását és serkenti elkötelezettségre. A kötet segít a coach-oknak fejlődési lehetőségeiknek és erősségeiknek feltárásában, így azok tovább építhetik személyes fejlődésüket. A brief coachingra épülő visszatekintés számos példát, ötletet ad, melyeket a téma szakembere munkája során kamatoztathat.

Ahány ember, annyiféle tanulási módszer létezik. Ez a kötet az események és a belső történések elemzésén keresztül visz közelebb a coaching folyamatának megértéséhez. A gondolatébresztő írás idézeteivel és bölcsességeivel felhívja a figyelmet a coach coaching folyamatban betöltött valódi szerepére.

A könyv szerzője közel 20 éve képez világszerte megoldásközpontú coach-okat és ő maga a SolutionSurfers nemzetközi hálózat alapító tagja.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: