Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Üzleti-Coach Alumni Egyesület: Ezerarcú coaching 1. (2007-2008)

A coaching egy módszertan, mely az emberek közötti kapcsolatokat vizsgálja. A coaching eseményen a kliens választja meg a beszélgetés témáját, a coach pedig jókor teszi fel kérdéseit, melyekkel a megoldás felé tereli ügyfelét. A folyamat során mindig egy konkrét problémára koncentrálunk.

Ma a coaching különféle irányzatait különböztetjük meg. Vannak olyan szakemberek, akik a megoldásközpontú megközelítést alkalmazzák, és vannak, akik inkább a wingwave coaching hívei, de a sort még hosszasan sorolhatnánk.

Nem arról van, szó, hogy egyik irányzat „jó”, a másik pedig „rossz”. A megoldáshoz többféle út vezet, egyeseknek ez, másoknak az válik be. Természetesen a legjobb az, ha a coach nem szűk látókörű, azaz ha többféle irányzatot is megért, esetleg alkalmaz. Ez arra vall, hogy sokféle logikával tud hatékonyan gondolkodni.

Az üzleti életben különösen fontos, hogy a vezető nyitott legyen és gondolkodása ne egy síkon mozogjon. Ha a vállalat valamiért nem működik, akkor az okát nyilván a működtetésének módjában kell keresni. Amint az ember kilép a komfortzónájából, kreativitása is szárnyalhat. A coach épp ebben nyújt segítséget: addig bombázza kérdéseivel ügyfelét, míg az rá nem jön magától a megoldásra.

Az üzleti coaching eseményen a coach szerepét egy nagy üzleti tapasztalattal rendelkező személy, míg a coachee-ét a gazdasági szférából származó személy tölti be. Felmerülhet a kérdés, hogy az ügyfél miért akadt el, hogyan idézhet elő változást vállalatában és hogyan hozhatná ki abból és dolgozóiból a legtöbbet.

Az Üzleti-Coaching Alumni Egyesület: Ezerarcú coaching 1. tanulmányok összessége, így lett ez a kötet ennyire színes és sokoldalú. A könyv a BMF-BGK coaching képzésén részt vett egykori tanulók szakdolgozataiból áll, akik saját megközelítésüket ismertetik az üzleti coachinggal kapcsolatban.

A kötet coach-ok, vállalatvezetők számára nagy segítséget nyújt, de azok számára is ajánlott olvasmány, akik szeretnék szélesíteni látókörüket.

 

 

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: