Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

NLP coaching a sikeres emberekért!

Mint azt sokan tudják, valójában többféle irányzatot foglal magába a coaching. Aki egy kis külső segítséggel pozitív változást szeretne elérni az életében, sikeresebb akar lenni, elérni a kitűzött célokat, annak az egyik legjobb irányzat, módszer az NLP, vagyis Neuro-Lingvisztikus-Programozás.

A három szó jelentése a következő:

  1. Neuro – az idegrendszert érintő, kívülről jövő impulzusokra utal, melyeket az érzékszerveinkkel észlelünk. Ilyenek a hallás, látás, ízlelés, szaglás valamint a tapintás. Ugyanakkor arra is utal, hogy miként kódoljuk ezen impulzusokat, és miként reagálunk rájuk.
  2. Lingvisztikus – gondolataink szóbeli és nonverbális (testbeszéd) kifejezésére világít rá. Mindent, amit közölni szeretnénk egy másik emberrel, az előbb egy érzésként képként vagy hangként jelenik meg tudatunkban. Ezt kifejezzük szavakkal vagy testbeszéddel, a másik ember meg visszaalakítja magának kép, hang vagy érzés formájába.
  3. Programozás – itt nem a számítástechnikai értelembe kell tekintenünk a kifejezésre, hanem arról van szó, hogy gondolatainkat, viselkedésünket, cselekvésrendszerünket új sémára lehet helyezni, mentálisan újra lehet programozni. Ki tudjuk iktatni a helytelen viselkedést, a szükségtelen vagy éppen káros lépéseket, amelyek távolíthatnak célunk elérésétől.

Miben válik hasznunkra az NLP coaching?

Rejtett képességeink kibontakozásában

Segítségével újra élvezhető lesz a tanulás. Miközben új dolgokat sajátítunk el, felszabadulnak, kibontakoznak belső képességeink –, amelyeket eddig is birtokolunk, csak nem tudtunk róluk.

Céljaink meghatározásában

Általa körülírhatjuk, meghatározhatjuk céljainkat, világossá válik, hogy mi a teendő egy adott probléma esetében.

Problémamegoldásban

Megváltoztatja problémamegoldó képességünket: nem a problémára kell tekintenünk, hanem a célra, amit el akarunk érni, és a lépésekre, amelyek elvezetnek hozzá.

Tanításban, tanulásban

Megtanít továbbadni a képességeinket, azokat a dolgokat, melyeket különösebb erőfeszítés nélkül is jól végzünk. Ugyanakkor az NLP coaching révén elsajátíthatunk olyan képességeket, amelyekre régóta vágyunk, de ez idáig elérhetetleneknek tűntek.

Kapcsolatépítésben

Elősegíti, hogy jó kapcsolatban legyünk magunkkal és embertársainkkal egyaránt. Ezáltal javul az együttműködési készségünk családtagjainkkal, munkatársainkkal stb.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: