Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Nemzetközi Coach Szövetség- ICF

A coaching összetett folyamat, mely során a coach mindent megtesz annak érdekében, hogy a coacheet a megoldás felé vezető útra terelje. A coaching egy a világ számos országában ismert és népszerűvé vált módszer és éppen ezért nagyon fontos, hogy álljon mögötte egy olyan szervezet, mely segítheti a coachok munkáját, kapcsolattartásukat, a szakma fejlődését és biztosítsa az egységességet. Ez a szövetség a Nemzetközi Coach Szövetség.

A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF, azaz International Coach Federation) 1995 óta létezik. Több mint 20.000 tagjával mára a világ legnagyobb coach szervezeteként tartjuk számon.  A szövetségen belül a coachok egymás segítségére, támogatására is számíthatnak. A szervezet indulási célja az volt, hogy támogassa a gyakorló coachokat és biztosítsa a szakma fejlődését.

Mivel egy nemzetközi szervezetről beszélünk, folyamatos kapcsolatot biztosít a világ coachai között, egységessé teszi a szakma fejlődését, így vált az ICF a coaching nemzetközi központjává. Az egységesség azt is jelenti, hogy a szövetség felállított egy tantervi minimumot a coachok képzésében. A világ bármely pontján ugyanazok a normák és követelmények élnek: a coachok a világ bármely országában ugyanabban a képzésben részesülnek. Az ICF akkreditációs rendszerét minden harmadik évben felülvizsgálják.

Az ICF létrehozta az Etikai Kódexet és ezt követően megalakult az Etikai Bizottság. Az Etikai Kódex egy három részből álló kódex, melyet minden coachnak be kell tartania. Az első rész a coaching fogalmát tisztázza, a második az etikus magatartás normáival foglalkozik, míg a harmadik rész az ICF etikai eskütétele.

2000 óta az ICF egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Tagjainak száma a 2000-es évek elején rohamosan nőtt, ez havi plusz 130 főt jelent. Mára, mint korábban említettük, több mint 20 000 tagot számlál az egész világon.

Az ICF működését regionális irodái segítik Európában, Latin-Amerikában, Észak-Amerikában és Ázsiában. A Nemzetközi Coach Szövetség ezen irodái segítségével irányítja és támogatja a coachok munkáját világszerte.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: