Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Miről tanulhatunk egy business coach képzésen?

A business coaching folyamata során a coachee vezetői kompetenciái fejlődnek, emellett pedig a módszer megoldást kínál az üzleti problémákra is. Hogy elsősorban kinek ajánlott a business coach képzés?

Vezető pozíciókat betöltő személyeknek, közgazdászoknak, jogászoknak, HR és PR szakembereknek, esetleg orvosoknak, pszichológusoknak, pedagógusoknak, sőt akár magánszemélyeknek, a téma iránt érdeklődőknek is hasznos lehet.

A business coaching képzések segítenek, hogy a coachee, azaz az ügyfél minél sikeresebb és hatékonyabb munkát végezzen az üzleti életben, segít, hogy munkája minél eredményesebb legyen. Mindehhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyen a coaching alapelveivel, különféle technikáival és módszereivel. A képzés amellett, hogy javítja a konfliktuskezelést, egyéb kompetenciákat is fejleszt.

Hazai tematika

A coaching képzések hazai tematikája (business területen) általában három fő modulból épül fel.

Az első az alapelveket, célokat, a business coaching felhasználási területeit tisztázza. Ennél a résznél szóba kerülnek az esetleges kihívások is, melyekkel az üzleti életben találkozhatunk. A képzés fejleszti a rugalmasságot, az alkalmazkodókészséget és megtanít arra, hogy hogyan reagálhatunk váratlan helyzetekben.

A második modul a business coaching működési elvét tanítja. Ez a kulcskompetenciák fejlesztéséből, valamint az alkalmazkodó módszerek és technikák elsajátításából áll. A résztvevők a tanórák során fejleszthetik önismeretüket, megismerkednek az önreflexió menetével, megtanulják, miért fontos, hogy a coach a coaching folyamata során független legyen. Megismerik a beszélgetés felépítését és elsajátítják a visszajelzések technikáját is.

A harmadik modul a specializált tárgyakat foglalja magában. A coaching képzés ezen részében jelenik meg a vezető szerepe coachként, valamint megtudhatjuk, hogyan alkalmazhatjuk a coachingot vezetőként. Ebben, a harmadik modulban, a tárgyak olyan témákat érintenek, mint az egyéni-, a team, a projekt- és a csoportcoaching módszertana.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: