Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Miben segít az érzelmi intelligencia coaching?

Az érzelmi intelligencia az a készsége az embernek, amely segítségével irányíthatja saját életét akarata szerint, és eligazodik benne.  Az érzelmi intelligencia coaching segít, hogy az érzelmeket tisztán láthassuk, azokat megfelelően kezelni tudjuk, és a belülről fakadó folytonos gondoknak gátat vethessünk.

A fejlesztés előnyei

Az érzelmi intelligencia természetesen fejleszthető tudatossággal és odafigyeléssel, ezt a coaching megrövidítheti, helyes irányba terelhetni.

Az emberek hajlamosak minden energiájukat a folyamatos tanulásba, munkába fektetni, anélkül, hogy időt szánnának saját magukra. Az érzelmi intelligenciától függ sikerességünk és boldogságunk, így ezt a készséget fejleszteni a legfontosabb.

Ez a típusú intelligencia segít az érzelmeket kezelni, vagyis az érzelmek kezelését irányító készség. Érzelmekre való reagálás, azok elnyomása, fel nem ismerése, elhallgatása az emberi problémák fő forrása. Az érzelmi intelligencia elárulja, hogyan kezeljük ezeket az érzelmeket.

Az érzelmi intelligencia coaching meglehetősen megkönnyíti a résztvevő érzelmi intelligenciára való koncentrálását. Segít felismerni azt, erősíteni és továbbfejleszteni. Ezáltal mérföldköveket ugorhat át saját érzelmi életében, és nagy kérdésekre kaphat választ saját magától.

Ami a legfontosabb az érzelmi intelligencia coaching során, hogy olyan külső visszajelzéseket kaphatunk magunkról, amelyet a mindennapokban nem kapunk meg, ezáltal fejlődünk, és a fejődés során az ember személyisége is kicsiszolódik.

Az érzelmi intelligencia természetesen személyfüggő, amelyet az illető személy élete, múltja, szokásai alakítottak ki. A coach ezeket a személyiségjegyeket felismeri, és segít az önismereti munkában, önbizalom kezelésében, új, szükséges szokások kialakításában.

Érzelmeink olyan befolyással vannak a mindennapjainkra, döntéseinkre, hogy szinte mindent befolyásolnak. Így javasolt egyaránt üzleti coachingban, és személyesben is az érzelmi intelligencia fejlesztésére való fokozott odafigyelés.

A magas érzelmi intelligencia stabillá tesz és erőssé. Az élet sokkal kiegyensúlyozottabban élhető, és a kihívások is könnyebben kivitelezhetővé válnak. Sokan bele sem gondolnak, milyen előnyökhöz juttathat a saját érzelmeink felismerésének és kezelésének készsége.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: