Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Mi az a business coaching?

A coaching az emberek közötti interakciók módszertana, melynek keretében beindul az önfejlesztés folyamata. A coaching mindig egy konkrét kiinduló problémára vagy fejlesztendő területre összpontosít. A business coachingban a coach szerepét betöltő személy nagy vezetési tapasztalattal rendelkező szakember, a coachee pedig egy gazdaság szférából származó személy. A business coaching elsősorban abban segít, hogy hogyan tudunk eligazodni egy új munkahelyi helyzetben, hogyan töltünk be egy új feladatot, szerepkört. Miként érhető el, hogy a dolgozók a lehető legjobbat hozzák ki magukból, egymásból és csapatukból.

Mint az egyéb coaching módszerek esetében, a business coachingban is fontos, hogy a coach nem tanácsadó. Kérdésekkel irányítja klienseit, külső szemlélőként igyekszik minél több visszajelzéssel terelni őt a megoldás felé.

Ha egy munkahelyen feszültség uralkodik és gyakran alakulnak ki konfliktushelyzetek a dolgozók között, természetes, hogy az ott dolgozók nem szívesen töltenek időt munkahelyükön és ez minden valószínűséggel teljesítményük rovására megy, arról nem is beszélve, hogy a munkahelyi stressz gyakran rányomja bélyegét a magánéletre is.

A business coaching során lehetőség nyílik egyes problémák tisztázására és már néhány alkalmas interaktív csoportfoglalkozás sokat javíthat a légkörön és a munkatársak együttműködésének hatékonyságán. A coach személyi edzőként rávezeti a munkatársakat a helyes megoldásokra, a coaching résztvevői pedig új képességeiket fedezhetik fel, melyeket hatékonyan használhatnak fel munkájuk során. Az újonnan felfedezett képességekkel minden bizonnyal sikereket élnek meg, melyek ösztönzik őket és önbizalmat adnak nekik. Mindebből következően egyre nagyobb az esély arra, hogy a későbbiekben magabiztosan állnak a szervezeti és piaci kihívások elé.

A business coaching során a kollégák megbeszélhetik, hogyan válhat a cég még sikeresebbé, és hogy egy-egy csapattag személyesen mivel járulhatna hozzá a komolyabb eredmények eléréséhez. A business coaching során arra is lehetőség nyílik, hogy a munkatársak elsimítsák, megbeszéljék a konfliktusokat, javítsanak az egymáshoz fűződő viszonyukon.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: