Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Life coaching képzések tematikája

A life coach az egyén mindennapi életében felmerülő problémáival foglalkozik. Minden coaching képzés célja az, hogy a résztvevők számára világossá tegyék a coaching folyamat menetét, alapelveit, eszközeit és módszereit. Az elméleti anyag mellett különféle technikákat tanulhatunk meg és gyakorolhatunk be, ezek pedig a későbbiekben hozzásegítenek ahhoz, hogy a coacheeból (vagy esetleg saját magunkból) kihozzuk a maximumot. De nézzük meg ezt egy kicsit részletesebben:

A hazai life coaching képzések három fő modulból épülnek fel: az első bemutatja a coaching folyamatát, alapjait, ezután a második modulban megismerkedhetünk a különféle coaching technikákkal és módszerekkel, a harmadik modul pedig a life coaching módszerre koncentrál.

  1. Az első modul a legfontosabb, hiszen ekkor kerül sor a coaching folyamat megalapozására. Az alapvető tárgyak mellett találkozhatunk olyanokkal is, mint a Kreativitás és coaching és az Erőszakmentes, asszertív kommunikáció.
  2. A második modul a különféle technikák és módszerek elsajátításából áll. Itt olyan tárgyak szerepelhetnek, mint a Pszichológiai alapismeretek; A coaching értékesítése; Meditációs technikák; Önismeret, önfejlesztés; Stresszkezelés. A jó coach rugalmas és könnyen alkalmazkodik a váratlan szituációkban. A coaching képzés során nagyon fontos, hogy a leendő coach alaposan felkészüljön a rá váró feladatokra és így megfelelően reagálhasson majd éles helyzetekben.
  3. A harmadik modul az a modul, mellyel a life coaching képzést megkülönböztetjük az egyéb coach képzésektől. Ebben a modulban a leendő coachok kifejezetten a life coaching folyamatra összpontosíthatnak. Itt olyan tárgyakat említhetünk, mint a Személyes coaching, a Párkapcsolati coaching, a Családi coaching, a Szülő-kamasz coaching, vagy a Helyes táplálkozás és mozgás.

A coaching képzések tematikája jól kidolgozott, egy tanfolyam elvégzése után komplex képünk lesz a life coachingról, megismerkedünk és el is sajátítunk különféle technikákat. Ezekkel a tanult módszerekkel eredményes munkát végezhetünk coachként, de akár a mindennapi életben is sikeresebbek lehetünk.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: