Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Life coach képzések- mi mindent tanulhatunk?

A life coachingot magyar nyelven sokszor életvezetési tanácsadásnak hívjuk. Fontos azonban, hogy a coach nem tanácsadó, ahogy a coaching sem tanácsadás. A coach egy tükröt tart a coachee, azaz ügyfele elé és különféle technikákkal, módszerekkel terelgeti őt a megoldás felé vezető úton.

A life coach az ember mindennapi problémáira összpontosít, a coach jó emberismerő, rugalmas és minden helyzetben feltalálja magát. A coaching alkalom gyakorlatilag egy olyan beszélgetés, melyet a coach irányít, azonban témáját az ügyfél határozza meg.

Manapság számos life coach képzéssel találkozhatunk. Ezeken a tanfolyamokon a life coaching elméletének elsajátítása mellett a résztvevőknek lehetősége nyílik különféle szituációs gyakorlatok és coach technikák, módszerek megismerésére és begyakorlására. A leendő coach így tökéletesen felkészül a legváratlanabbnak tűnő szituációkra is: később egy pillanat alatt képes lesz alkalmazkodni a váratlan helyzetekben.

A life coaching képzés alapvetően három fő modulból épül fel:

  • Az első az alapozó ismereteket foglalja magában,
  • a második bemutatja a különféle technikákat, eszközöket, melyeket a leendő coach munkája során alkalmazhat,
  • a harmadik pedig kifejezetten a life coaching módszerre koncentrál, ez a modul különbözteti meg a life coaching képzéseket az egyéb coach képzésektől.

És hogy konkrétabban mi mindent tanulhatunk ezeken a képzéseken? Képesek leszünk kreatívabb gondolkodásra, megtanuljuk kezelni a konfliktushelyzeteket, különféle technikákat tanulunk meg, melyek arra szolgálnak, hogy életük minél sikeresebb legyen.

A life coaching képzések fő célja tehát, hogy:

  1. minél eredményesebben használjuk a későbbiekben erőforrásainkat,
  2. kibontakoztassuk kreativitásunkat,
  3. növeljük teljesítményünket,
  4. bátran megfogalmazzuk céljainkat,
  5. erősítsük önbizalmunkat és pozitív énképünket.

Mivel a life coach képzések tematikája jól kidolgozott, komplex képet ad a life coachingról, elsajátítunk különféle technikákat, ilyen módon pedig eredményes munkát végezhetünk coachként, magánemberként pedig sikeresebbek lehetünk a mindennapi életben.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: