Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Sárvári György: A belső harcos útja – Coaching kézikönyv

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy úgy éreztük, nem tartunk semerre az életben, hogy megakadtunk, nem tudjuk hogyan és merre tovább. Ilyenkor, ha magunk nem tudunk továbblépni, szakember, például egy coach nyújthat segítséget, de akár Sárvári György írása is hasznunkra válhat.

A szerző egyben harcművészeti oktató is, ennek tudatában a cím már teljesen érthető. A könyv hangsúlyozza, hogy mindenkinek létezik egy belső harcosa, aki tudja, melyik a helyes irány, terelget minket és őrzi álmainkat. A kötet rávezeti az olvasót, hogy mik is az álmai és hogyan tehet értük.

A könyv másik témája a döntés kérdése. Az életben számos próbatétellel találkozunk, és gyakran kerülünk döntési helyzetbe. Sokszor vállalatok sikere múlik a vezetők döntésein, az ő vállukon igen nagy a teher, de akár a mindennapi életben hozott döntéseinknek is nagy kihatása lehet életünkre. Mindig fontos szem előtt tartani, hogy milyen döntések előtt állunk, hogy van-e olyan döntés, melyet halogatunk, és ha igen, mi ennek az oka, valamint mi alapján hozhatjuk meg a megfelelő döntést.

A szabadság kérdése is felmerül Sárvári írásában. A szabadság egyben önbizalom. Képzeljük csak el, hogy szabadon dönthetünk egy kérdésben. Ha döntöttünk, bízunk választásunkban. Fontos, hogy bízzunk a bennünk lakozó harcosban. Az első nagy feladatunk átgondolni, hogy képesek vagyunk-e hinni önmagunkban. Sárvári arra is megtanít, hogy hogyan hívjuk elő belső harcosunkat, ha szükségünk van rá.

Sárvári György coaching kézikönyve rendkívül olvasmányos módon mutatja be a coaching elméletét és gyakorlatát. Mindezekhez praktikus példákkal rukkol elő, melyet az olvasó, legyen akár laikus vagy szakember, könnyedén érvényesíthet mindennapi életében.

A könyvben általános emberi dilemmákkal találkozhatunk. Sárvári érinti a fegyelem, az időkezelés, a kommunikáció, az együttműködés, az egymáshoz való viszony, az elengedés, az elmúlás, a halál és a szabályok betartásának témáját is.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: