Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Mick Cope: A coaching módszertana

A coaching egy módszer, mely a XXI. században egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mindenki szeretne sikeres lenni, és ha elakad, tudni, merre induljon. Ha az ember nehézségekbe ütközik, felkereshet egy tanácsadót vagy akár egy coachot is.

A coaching folyamat két résztevője, a coach és a coachee közösen keresnek megoldást a coachee problémájára. A jó coach a talajtól elrugaszkodva próbálja előcsalogatni ügyfele rejtett ötleteit, melyekre egyedül, a hétköznapok során nem jönne rá.

Fontos, hogy a coach nem mondja meg, hogy az ügyfél mit tegyen, vagy mit ne tegyen. A coach a kérdezés művésze, aki jókor teszi fel kérdéseit, hogy közelebb jussanak a megoldáshoz. A válasz ott van mindenkiben, csak meg kell találni a módot arra, hogy előbújjon.

Mick Cope A coaching módszertana című kötete érthetően, szemléletes példákon keresztül mutatja be a coaching folyamatot. Esettanulmányokkal és sematikus ábrákkal is szolgál a könnyebb megértés érdekében. Cope szerint a sikeres coaching titka az együttgondolkodás és az együttműködés a coach és a coachee között. A folyamat gyakorlatilag egy együttműködés, mely során a coach tükröt tart ügyfele elé, hogy az világosabban lássa saját helyzetét.

Mindannyiunkkal előfordult, hogy mások problémáira hamar találtunk megoldást, világosan láttuk, mit tennénk a helyükben, azonban ha rólunk van szó, a helyzet nem ilyen egyszerű. A coach segít a coachee-nak kívülről látni az adott szituációt.

A kötet szerzője, Mick Cope tanácsadó, tréner és coach tapasztalatokkal is rendelkezik. 15 éves szakmai múltja során a vezetés és a személyiségfejlesztés területén is széles körű tapasztalatokra tett szert. Szakterületei között említhetjük a stratégiát, a projektmenedzsmentet és a változásmenedzsmentet is.

Cope jelen könyve segít szakítani a berögzült viselkedési mintákkal és megtanítja, hogyan alakítsunk ki újakat, sikeresebbeket. A coaching módszertana című könyv a coachinggal kapcsolatos új szemléletmódot mutatja be mind coach-ok, mind coachee-k számára. A kötet nem hiányozhat a coaching iránt érdeklődők polcairól sem.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: