Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Lisa Spencer-Arnell, Stephen Neale, Liz Wilson: Érzelmi intelligencia coaching – A vezető, a coach és az egyén teljesítményének fejlesztése

A mai világban a coaching nem ismeretlen fogalom. Ez a tanácsadástól abban különbözik, hogy a kliens nem kap konkrét tanácsot, melyek a problémái megoldását jelenthetnék. Ezekre magának kell rájönnie a coach segítségével, hiszen a válasz ott van mindenkiben, de azt csak egy jó coach tudja előcsalogatni.

Ahogy a könyv címe mutatja, a módszer az érzelmi intelligenciával is kapcsolatban áll. És hogy minden világos legyen: az érzelmi intelligencia egy képesség, mely segít érzékelni, feldolgozni, megérteni és szabályozni az egyén saját érzelmeit és másokét. A magas érzelmi intelligencia érzelmi és intellektuális növekedésre vall.

Érzelmi intelligenciánk coachinggal is fejleszthető. Ahhoz, hogy előrelépjünk, meg kell értenünk bizonyos folyamatokat. Az Érzelmi intelligencia coaching – A vezető, a coach és az egyéni teljesítmények fejlesztése című könyv olvasása során megértjük, hogy hogyan korlátozzák lehetőségeinket a különféle viselkedési módok és mit tehetünk ez ellen. Sikereket akkor érhetünk el, ha változtatunk negatív hozzáállásunkon, tehát ha száműzzük a negatív gondolkodásmódot életünkből.

A könyv rendkívül praktikus gyakorlatokat is ismertet, melyeket felhasználhatunk viselkedésünk felismerésére és irányítására.

Az érzelmi intelligencia megkönnyíti dolgunkat a stresszes szituációkban, akkor, amikor a munkahelyen nem úgy mennek a dolgok, ahogy mi szeretnénk, amikor másokkal együttműködve és így másokat megértve kell dolgoznunk. Akkor is segítséget jelent, amikor empátiát gyakorlunk. A könyvben említett technikák hozzájárulnak személyes fejlődésünkhöz, valamint azokat alkalmazva hozzáállásunk pozitívabb és magabiztosabb is lesz, így életünk nyugodtabbá és stresszmentesebbé válik.

A három szerző kötete az első, mely együtt beszél az érzelmi intelligencia és a coaching összefüggéséről. Ez a megközelítés mindennapi életünk során kiválóan alkalmazható és hatalmas segítséget jelent.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: