Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Komócsin Laura: Módszertani kézikönyv coachoknak és coachingszemléletű vezetőknek II. – 21 klasszikus coachingfolyamat

A beszélgetés a coach és a coachee között, azaz a coaching egy, már hazánkban is egyre népszerűbb technika az élet problémáinak megoldására. Az esemény során a coach, azaz az edző a coachee-val találkozik és elé tükröt tartva próbálja meg terelgetni a helyes úton. A coach technikája a kérdezés: pontosan tudja, melyik pillanatban melyik kérdést kell feltennie ahhoz, hogy ügyfele megtalálja a megoldást. A coaching Kelet-Európába csak a berlini fal leomlása után érkezett, így egyelőre ez a módszer itthon kevésbé ismert, mint Nyugat-Európában.

A késésnek azonban van egy nagy előnye: a coaching hozzánk már letisztult formában érkezett meg. Komócsin Laura kötete összegyűjti az összes klasszikus coaching folyamat áttekintését, ezáltal minden sokkal átláthatóbbá válik, és ez még inkább elősegíti a technika magyarországi terjedését.

Ez a könyv egy komplex és átgondolt mű a coachingról. Tizenkilenc profi coach, vezető és egyetemi oktató szemüvegén keresztül enged betekintést a coaching valóságába. Mivel a kötet bevezetésében számos nemzetközi szaktekintély az ezen technikáról alkotott definíciója is szerepel, példátlan nemzetközi összefogásnak lehetünk tanúi.

Olykor szeretnénk, ha létezne egy könyv, melybe belelapozva már tudnánk is, hogyan kezeljük mindennapi problémánkat. A jó hír az, hogy Komócsin Laura ezen kötete érint olyan modern kori problémákat, melyekkel akármelyikünk találkozhat. Szó esik a stresszkezelésről, munka témákról, magánéleti témákról, de kötetében helyet kap a delegálás, a motiválás, a határesetek a terápiával és a meditációval, a burn out, a konfliktuskezelés és a belső blokk is.

A szerző ezen művében szó esik a klasszikus coaching folyamatokról, az ügyfelek mindennapi gondjaival kapcsolatos visszajelzésekről, a jövőre utaló gondolatokról és a döntések támogatásáról is.

A mű kezdő és gyakorló coachoknak, coachee-knak egyaránt ajánlott olvasmány, hiszen mindenki talál benne újdonságot és hasznos technikákat, melyeket belátása szerint alkalmazhat.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: