Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Komócsin Laura: Módszertani kézikönyv coachoknak és coachingszemléletű vezetőknek I. – 150 coachingeszköz esetleírásokkal

A coaching hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az idő során számos irányzata alakult ki és manapság nem csupán a magánélet problémáinak feltárásában jut szerephez, hanem már az üzleti életben is helyet kap.

A vezető pozíciót betöltő személyek vállára hatalmas felelősség nehezedik. Döntéseikben csak magukra számíthatnak, hiszen nincs olyan társuk, akivel megbeszélhetnék, mi lenne a legjobb. Akkor mégis mit tehet a vezető? Segítségül hívhat egy coach-ot, aki személyre szabott (vállalatra szabott) megoldást kínál a problémára.

Komócsin Laura több mint tízéves vezetési tanácsadói és coachtapasztalatait osztja meg olvasóival ebben a kötetében. Mivel a coachingról magyar nyelven ebben a szemléletben gyakorlatorientált szakkönyv még nem jelent meg, a szerző úttörőnek számít ebben a tekintetben.

A könyvet lapozgatva először is klasszikus coaching folyamatmodellekről olvashatunk, majd ez után a szerző 150 eszközt ismertet, melyek közül bárki, legyen az coach vagy coachee, ki tudja választani a személyiségének megfelelőt, melyet sikerrel tud kamatoztatni. Hogy mikor és hogyan érdemes ezeket használni, szintén egyértelművé válik a kötet olvasásakor, hiszen a legtöbb grafikusan is megjelenik.

Hogy az eszközök közül egy párat említsünk, többek között szó esik az alternatívák feltárása fázisának eszközeiről, a döntésfázis eszközeiről, valamint az alkalmazásfázis és a lezárásfázis eszközeiről is.

Érdekesség, hogy a könyvben bemutatott módszereket Komócsin Laura a Business Coach Akadémia elindításakor gyűjtötte össze 2008-ban, majd ezek népszerűségét látva úgy döntött, szélesebb körhöz is eljuttatja tapasztalatait és azokat könyv formájában ki is adja.

A könyv leendő coachoknak, coachoknak és coachee-k számára is hasznos olvasmány, hiszen átfogó és hiteles képet nyújt közérthető nyelven a coaching folyamatáról.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: