Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Komócsin Laura: 77 tanulságos történet vezetőkről, coachoktól és tanácsadóktól

„Minden ember egy csomó összetevőből van, és ettől olyan, hogy nem lehet senki mással sem összetéveszteni. Mindannyian tökéletlen genetikai katyvaszok vagyunk.”

Holly Goldberg Sloan idézete hűen tükrözi, hogy nem vagyunk tökéletesek. Mindannyian követünk el hibákat, az életünk egyes eseményeire visszatekintve azt gondoljuk, hogy csinálhattuk volna ezt vagy azt másképp.

Ha hibázunk, nem kell rágódnunk rajta, más is jár hasonló cipőben, sőt, mindenki. Néha azonban jól jön egy-egy segítő ötlet. Helyettünk senki nem tud dönteni, viszont az is igaz, hogy mi nem látjuk magunkat kívülről úgy, mint egy coach, esetleg tanácsadó.

A coach a coaching esemény során egy tükröt tart ügyfele elé, mely segítségével ő maga jöhet rá, hogy min változtathat annak érdekében, hogy problémája megoldódjon.

Vajon milyen egy jó vezető? Komócsin Laura olvasmányos kötetével könnyed és tanulságos történeteken keresztül mutatja be, milyenek a magyar vezetők, tanácsadók és coachok.

Hogy ezt könnyedén befogadjuk, a szerzőnek zseniális ötlete támadt: Illyés Gyula Hetvenhét magyar népmese című kötetéből ihletet merítve a 77 anekdotát kreatívan népmesei címeket viselő fejezetekre osztotta és különböző témákat érint.

Az első fejezet, mely a Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál címet viseli, olyan történeteket dolgoz fel, melyek során a coach és az ügyfél egymással kapcsolatba kerülnek. A második, az Igazmondó juhász a hazugságról, fülletésekről és a korrupcióról szól, míg a harmadik fejezet, a Tündérkirálynő a munkavállalással kapcsolatos. A Hétfejű sárkány olyan vezetőket mutat be, akik agresszív viselkedésükkel hozzák kellemetlen helyzetbe dolgozóikat, a Békakirályfi a változásokról szól, míg a külföldi vonatkozásokkal az utolsó, az Óperenciás tengeren is túl című fejezet foglalkozik.

Szűcs Édua meseszerű illusztrációival szintén hozzájárul ahhoz, hogy az olvasó egy picit a mesék világában érezze magát.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: