Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Kollár József, Kollárné Déri Krisztina: Vízen járni – A válságkezelés filozófiája – Ontológiai coaching I.

Mindannyiunk életében vannak nehézségek és mindannyian kerülünk válsághelyzetbe életünk során. A coaching segíthet akkor, ha olyan problémákkal kell szembenéznünk, melyeket egyedül nem tudunk megoldani. A coach, mint egy személyi edző segít ügyfeleinek, rávezeti őket a megoldásra, melyet egyedül aligha találnának meg.

A life coaching során, mely az ügyfél privát életének problémáival foglalkozik, az elszánt kliens egy tapasztalt szakemberrel együttműködve dolgoz ki egy megoldáshoz vezető stratégiát. A hangsúly minden esetben a közös munkán van. Az ügyfél szakember segítségét kéri, hogy segítsen problémájának megoldásában. A coach nem ad utasítást és nem mondja meg kliensének, hogy mit tegyen. Kérdéseivel próbálja meg rávezetni, hogy mi is lehet a helyes viselkedésmód és megoldás.

Mik is lehetnek ezek a hétköznapi problémák? Például időhiány, kapkodás, az ezekből eredő figyelmetlenség. Akik life coach-ot keresnek fel, gyakran önmagukat, esetleg hivatásukat keresik, azt gondolják, hogy nem elég jók abban, amit csinálnak, nem mernek belekezdeni álmaik megvalósításába, esetleg magányosak és úgy érzik, nem kapják meg a kellő támogatást környezetüktől.

A life coaching során az egyén erőforrásai aktivizálódnak, kreativitása kibontakozik, teljesítménye megnő és közelebb kerül az önmegvalósításhoz. Az irányzat mindemellett növeli az önbizalmat, erősíti a pozitív énképet és megteremti a munka és a magánélet egyensúlyát.

Kollár József és Kollárné Déri Krisztina Vízen járni című műve egy hasznos módszertani kézikönyv, mely a coaching kreatív újraértelmezése és egyben egy átfogó életfilozófiának is tekinthető. A kötet egyik fontos üzenete, hogy a tudástermelés fokozatosan felváltja az anyagi javak létrehozását.

A könyv érdekes megközelítésbe enged betekintést mindazok számára, akik a coaching iránt érdeklődnek, így úttörő kezdeményezés a hazai life coaching oktatásában.

 

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: