Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

John Whitmore: Coaching a csúcsteljesítményért

Mindannyian arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki önmagunkból mind magánéletünkben, mind munkahelyünkön. Mindenki szeretné, ha vállalata, üzlete még sikeresebb, még jobb, még népszerűbb lenne. Ennek megvalósítása érdekében a vezetők stratégiákat gyártanak, motiválják dolgozóikat és talán még különféle szakmai könyveket is a kezükbe vesznek.

A coaching egy olyan módszer, mellyel a vállalatvezető kihozhatja csapatából a maximumot. Az angol kifejezés az 1980-as évek elején került át a sportból az üzleti életbe. Az ügyfél és a coach között egyfajta edző és sportoló viszony alakul ki. A coach a kérdezés művésze. Repertoárjában olyan kérdéseket tartogat, melyekkel a megfelelő pillanatban tud előrukkolni. A coach ugyanis nem mondja meg, hogy ügyfelének mit kell tennie. Ezt magának a coachee-nak kell felismernie. A coach kérdéseivel terelgeti őt az úton egészen addig, amíg a kliens meg nem találta problémájára a megoldást. A coachingon belül többféle irányt különböztetünk meg. Míg a life coaching a magánéleti, addig a business coaching az üzleti élet problémáira keresi a megoldást.

John Whitmore Coaching a csúcsteljesítményért című könyve logikus, objektív és átfogó képet ad a coachingról. Ez a kötet egy 10 éve megírt mű bővített kiadása. A szerző 20 éves tapasztalatáról számol be, így kétség sem fér hozzá, hogy az olvasmányos könyv lapozgatása során egy valódi szaktekintély vezet be minket a coaching világába.

A kötet alapműnek számít a témában és kötelező olvasmány minden coach és coaching szemléletű vezető számára. Elolvasása után világos képet kapunk arról, hogy mit is jelent pontosan a coaching, mire alkalmas és mikor alkalmazható.

A coach gyakorlatilag egy fejlődést támogató szakember és e könyv hozzásegít ahhoz, hogy belőlünk is gyakorlott coach lehessen. A kötet segít felismerni és feltárni kollégáink képességeit, így könnyedén kihozhatjuk belőlük a maximumot, ezzel pedig nem csak mi, hanem vállalatunk is sokkal sikeresebbé válik. Mindemellett a coaching technikát alkalmazva elősegítjük a tudatos és a felelősségvállaló magatartást.

A könyv mindemellett segít, hogy hatékonyan kövessük a GROW-modellt (Goals – Célok, Reality – Valóság, Options – Lehetőségek, Will – Jövő idejű kérdések).

 

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: