Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Harry Siegmund, Cora Besser-Siegmund: Wingwave-Coaching – Készségfejlesztés és stresszkezelés szelíd ráhatással

A coaching egy folyamat, melynek két résztvevője a „személyi edző”, vagyis a coach és kliense, a coachee. A két szereplő egymással együttműködve keresi az ügyfél problémájára a megoldást. Mára a módszernek számos irányzata alakult ki, melyek közül az egyik a wingwave coaching.

A wingwave szóösszetételt a wing és a brainwave szavakból képezzük. Az összetétel első tagja a pillangó szárnycsapásaira, míg a második a rezgésekre, hullámokra utal. De mit is akar ez jelenteni? Azt, hogy a pillangó egy aprócska állat, de szárnycsapásaival a Föld egyéb területein hatalmas vihart kelthet.

Ez a coaching irányzat rendkívül gyors és hatékony. A coaching folyamat során a coach kétoldali agyfélteke-stimulációt alkalmaz annak érdekében, hogy az éber állapotban lévő kliensnél az álombeli REM-szakaszokat előidézze. Ezen lépés célja a stressz feloldása. Egy másik lépés az izomtesztelés, mely során a coach azonosítja a tényezőket, melyek a stressz jelentkezéséért felelnek. A harmadik lépés a neurolingvisztikus programozás, mellyel megvalósulhat a kitűzött cél elérése.

A wingwave coaching módszer sikerrel alkalmazható egy feszültséggel teli kapcsolatban, a munka és a magánélet egyensúlyának felborulása esetén, ha az egyén kialvatlansággal küzd, szakmai dilemma során, de akár egy rendszeresen fellépő, lámpalázas előadón is segíthet.

A wingwave coachinggal nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válunk, aktiváljuk belső energiaforrásainkat, kreatívabbak leszünk, növeljük önmotivációnkat és önbizalmunkat. Céljaink a szemünk előtt lebegnek és mentálisan felkészülünk azok elérésére.

Cora Besser-Siegmund és Harry Siegmund kötete hatásos eszközt ad kezünkbe annak érdekében, hogy fejlesszük készségeinket és javítsunk stressztűrő képességünkön. A házaspár mindkét tagja pszichoterapeutaként, trénerként és szupervizorként is tevékenykedik. Húszéves tapasztalatukat jelenleg Hamburgban, saját intézetükben kamatoztatják.

 

 

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: