Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Hankovszky Katalin – Daniel Meier – Szabó Péter: Rövid és tartós coaching – Megoldásközpontú beszélgetések

A coaching esemény során a coach mindent megtesz annak érdekében, hogy ügyfelét kizökkentse szűk látásmódjából, így a komfortzónájából. Kérdéseivel terelgeti olyan területekre, ahová egyedül, segítség nélkül nehezen jutna el. A coaching célja a megoldás megtalálása egy konkrét problémára. Egyes irányzatok a problémára, a brief coaching azonban inkább a megoldásra összpontosít.

A brief coaching, azaz a rövid coaching egy olyan irányzat, mellyel az ügyfelek rendkívül rövid idő alatt drámaian nagy előrelépést tesznek. Hogy ez hogyan lehetséges? És mitől ennyire hatásosak ezek a coaching események? Ebben a könyvben megtalálja a hasonló kérdésekre a választ.

A kötetben a brief coaching irányzat számos eleme jelenik meg, melyekkel az olvasó kedvére kísérletezhet és hasznosíthat coaching eseményei során. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a coaching minden esetben egy személyre szabott beszélgetést takar. Nem minden ügyfélnél jelennek meg ugyanazok a problémák, így a különböző esetekre más és más megoldást kell találni.

Ha a coach felismeri a helyzetet, nyugodtabban és hatékonyabban oldja meg a kihívásokat. A brief coaching egy egyszerű és világos megközelítés, mellyel rövid időn belül hatalmas és tartós változások eszközölhetőek. A coach a célokat a megoldás kontextusában vizsgálja, valamint ügyfele erősségeire és nem problémáira épít. Az irányzat a 90-es évek végétől kezdve fokozatosan egyre nagyobb teret hódít és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Hankovszky Katalin, Daniel Meier és Szabó Péter Svájcban, a SolutionSurfers coachképző cégben hosszú időn keresztül együttműködve úgy találták, hasznos lehet a brief coachinggal kapcsolatos tapasztalataikat egy kötetben összefoglalni.

A kötet elolvasása után teljesen világossá válik, mi az a brief coaching és megoldásközpontú megközelítés. A szerzők ismertetik az irányzat alapfeltevéseit és azokat a lehetőségeket, melyek mögöttük rejtőznek.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: