Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Evan George – Chris Iveson – Harvey Ratney: Brief coaching – Megoldásközpontú megközelítés

A coaching egy „utazás”, melynek két résztvevője az ügyfél, azaz a coachee és a coach, azaz a „személyi edző”. Az ügyfél minden esetben valamiféle problémának a megoldását kutatja a coach segítségével. Manapság többféle coaching irányzat létezik. Vannak, amelyek a problémákra és vannak, amelyek inkább a megoldásra fókuszálnak.

A brief coaching ez utóbbi kategóriába tartozik. Egyesek úgy gondolhatják, hogy a brief coach egy-egy jól bevált kérdéssort betanul és ezután csak ezzel az 5-6 kérdéssel dolgozik. A kevés, ugyanakkor lényegre törő kérdés mögött azonban hatalmas tapasztalat és tudás áll. A coach pontosan tudja, hogy melyik pillanatban melyik kérdést kell feltennie ügyfelének ahhoz, hogy közösen megtalálják a megoldást.

A Brief coaching- Megoldásközpontú megközelítés című könyv coaching beszélgetéseket elemez és útmutatást ad, mindemellett összegzéseket és feladatokat is tartalmaz.

A szerzők rávezetnek, hogy hogyan találhatjuk meg erősségeinket ahelyett, hogy hibáinkat elemezgetnénk és segítenek felfedezni a lehetséges és a remélt jövőképet is. Rámutatnak arra, hogy mi segíthet hozzá minket ahhoz, hogy jövőnk éppen olyan legyen, amilyennek azt elképzeltük és megtanítanak úgy kezelni a coachee-t, mint saját életének szakértőjét. A coaching során mindig az ügyfél a beszélgetés központja és ő is választja meg a beszélgetés témáját.

A könyv szerzői, Evan George, Chris Iverson és Harvey Ratner megoldásközpontú brief terápiával foglalkoznak és egyben a BRIEF független tréning-, terápiás és tanácsadó cég alapító tagjai. A mű tehát első kézből, szakemberektől származó információkat nyújt az olvasók számára.

A könnyed olvasmány elgondolkodtató és rendkívül gyakorlatias. A három szerző 30 éves tapasztalatát adja át a kötet olvasóinak, akik segítségükkel rendkívül rövid idő alatt hatalmas változásokat eszközölhetnek életükben.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: