Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Baracskai Zoltán: Profi coach

Aki kezébe veszi Baracskai Zoltán Profi coach című kötetét, talán azt várja, hogy egy olyan írásról van szó, mely segít abban, hogy bármely olvasó profi coach-csá váljon. Ez nem így van.

A kötet története két szálon fut és két fontos gondolatot sosem téveszt szem elől az olvasó: az egyik, hogy ki a coach, a másik pedig, hogy mit csinál. Természetesen az, aki kicsit jártasabb a témában, jól tudja, hogy ezeket nem lehet ilyen egyszerűen különválasztani. A coach stílusától függ, hogy milyen és hogy hogyan ér el eredményeket. Mondani sem kell, hogy nem minden coach egyforma.

Milyen is a profi coach? A profi coach tisztában van azzal, hogy hol a helye a világban. Ahogy minden coach más és más, úgy az ügyfelek is és azok problémái is. A jó coach képes minden helyzethez tökéletesen alkalmazkodni és a legtöbbet kihozni a coaching eseményből.

És hogy mi a profi coach küldetése? A tanulás, a tanítás és a gyógyítás. A profi coach segít megoldani a problémát, ha felborul az egyensúly. Ha úgy érezzük, elakadtunk, nem tudjuk, merre tovább, szakértőhöz, coach-hoz fordulunk abban reménykedve, hogy majd ő utat mutat. A coach megteremti a harmóniát. Erre négyféle módszert alkalmazhat belátása szerint: a régi elemeket másképp eszkábálja össze, esetleg teljesen új folyamatot hoz létre, új fogalmakat rendezhet új kapcsolatok szerint, vagy új értékeket alkot.

Baracskai arra a kérdésre, hogy ki is a coach, a következőt válaszolja: „A coach a pálya szélén hevesen hadonászó, ordibáló szabad ember, aki a csapatából a győzelmet akarja kicsikarni úgy, hogy sohasem rúg labdába.” És hogy a szerző mivel indokolja, hogy a sport nyelvén és nem az üzleti élet nyelvén válaszol a kérdésre? Mert képeket felidézve mindent könnyebb megérteni.

Baracskai Zoltán ezen kötete hatalmas háttértudást igényel a coaching folyamatával kapcsolatban, tehát azoknak szól, akik már elmélyedtek a coaching világában. A szerző 35 év tapasztalatából szemezgetve osztja meg élményeit, történeteit, példáit olvasóival egy kis cinizmussal és iróniával fűszerezve.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: