Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Babak Kaweh: Coaching kézikönyv – Coachoknak és oktatóknak

A coaching gyökereit, mely egy egyfajta személyre szabott tanácsadási módszer, a sportpszichológiában találhatjuk meg. A coach, azaz az edző segít páciensének megtalálni problémáira a megoldást. A coaching egyben a kérdezés művészete is, hiszen a coach kérdéseivel terelgeti a coacheet a probléma gyökeréhez.

Aki coach szeretne lenni, annak pontosan kell tudnia, hogy melyik pillanatban milyen kérdést helytálló feltenni. A választ a coachee mélyen tudja, csak elő kell valahogy csalni, ez pedig már a coach feladata.

A coaching a nyugati országokban hosszú évek, évtizedek óta népszerű, a mi térségünkbe azonban csak a berlini fal leomlása után érkezett. Ez számunkra egyszerre jelent előnyt és hátrányt. Hátrány, hiszen a módszer késett és térségünk elmaradottabb a témában, mint a nyugati országok, ugyanakkor hozzánk már letisztult formában érkezett.

Babak Kaweh húsz év tapasztalatait gyűjtötte kötetbe a coachok és oktatók számára. A könyv elsősorban gyakorlati szempontokat vesz figyelembe a coaching sokszínűségének bemutatása során. Kaweh célja a művel az volt, hogy egy jól áttekinthető képet nyújtson a coachoknak és az oktatóknak is a különböző megközelítési módokról és így egy alapművet adjon ki a kezéből.

Az első részben Kaweh tisztázza az alapokat: leírja, mi is az a coaching, hogy kinek való, mire szolgál, hogyan zajlik, és külön említi az egyéni és a csoportos vagy team-coachingot. A második részben a fogalmak, a modellek és a módszerek kapják a főszerepet. A negyedik részben ellenőrző listákat, mozaikszókat és kérdéseket találunk, a negyedik rész pedig már a függelék, ahol többek között a szerzőről és a különböző coaching szövetségekről is szó esik.

A könyvben leírt gyakorlati ötletek jó szolgálatot tesznek mind a tanácsadók, mind a moderátorok, mediátorok, trénerek, szupervizorok valamint terapeuták számára.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: