Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Karrier coaching a sikeres életért

A karrier coaching minden karrierrel kapcsolatos bizonytalanságot, problémát segít megoldani úgy, hogy közben felfedezésre kerül a résztvevő erőssége, fontos tulajdonságai és céljai. Ezekre az erősségekre építve a szakember beszélgetések révén tereli oda az illető gondolatait, ahol a problémájára megoldást talál.

Napjaink egyik legsikeresebb módszere a coaching. Nem hiába, hiszen teljesen önmagunk által előkészített megoldásokat bányászhatunk ki, és léphetünk tovább általa olyan magaslatokra, amelyekről azelőtt álmodni sem mertünk.

Célok és a beteljesedés

A karrier coaching alatt lehetősége lesz tüzetesen átnézni saját munkásságát, saját erősségeit, melyeket felhasznál munkája során, és azokat az erősségeket is, melyeket sok ideje elnyom. Akár teljesen új útra is terelheti, vagy a meglévőt simíthatja ki, oldhatja meg a rég vagy akár az újonnan jelentkezett kellemetlen problémáit.

A munka sok stresszel jár, s a stressz bizonyos idő után képes elhomályosítani az ítélőképességet, s a tiszta gondolkodásmódot, ezért fontos a kívülálló szakember, hogy olyan irányba terelhesse, amelyen elindult, s amely végén a célja várja.

Ezeket a célokat szintén nehéz időnként felismerni, hiszen hajlamos az ember hamis célokat kitűzni a gyors beteljesedés érdekében, de az is előfordulhat, hogy a rég kitűzött cél megváltozik idővel, és az illető személy rossz úton hajtja saját magát. Ez esetben a coaching ülések segíthetnek ezt a hamis célt beazonosítani és az újat felismerni, az ahhoz vezető lépéseket megtenni.

Az első és legfontosabb lépés az, hogy felismerésre kerüljön az a bizonyos probléma. Ha ez megtörtént, azt jelenti, hogy az illetőben megvan az a bizonyos elhatározás, hogy változtatni szeretne. Csupán ennek a tenni akarásnak a segítségével a karrier coach segíthet megoldani minden problémát, elakadást.

A karrier coaching azok számára is fantasztikus lehetőség, akik úgy érzik, nem boldogak a munkájukban, és tovább szeretnének lépni, vagy esetleg egy teljesen új úton elindulni. A coaching segít felfedezni az igazi utat, az erősségekre, tehetségre és személyiségre alapozva, segít ezen az úton elindulni, és a lehetőségeket megragadni. Ugyanakkor a fejlődési folyamat alatt a coach teljesen a résztvevő problémáihoz igazítja a módszereit, és a lehető legszemélyesebb megoldást kínálja fel neki.

Néhány hazai neves szakember a témában:

http://karrier-iskola.hu/

http://karrier-boldogsag.hu/

http://banhidibrigitta.com/tag/karrier-coaching-2/

http://sudartcoaching.com/karrier-coaching/

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: