Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Coaching könyvek

A hetvenes évek közepétől ismerjük a coaching fogalmát, amit az angol coach – edző, személyi edző szótőből eredeztetünk. Abból az alapvető elgondolásból indul ki a fogalom, amit az akadályok legyőzésének szükségességéből adódóan a coach – edző által vezetett személy a belső, saját erejét, talpraesettségét és ezek kinyilvánítását gátló tényezők megismerését és ártalmatlanná tételét tanulja meg. A kezdeti, személyes jelenlét által vezetett szemináriumokat a coaching könyvek megjelenése értelemszerűen követte, hiszen írott, összerendezett formában visszakereshetővé kellett tenni a megtanult fázisokat, amit különböző területeken struktúraként lehetett alkalmazni.

Amennyiben az alapfogalmakat elsajátítottuk, alkalmazhatóságuk kiterjedhet különböző életterületeinkre, és itt már életvezetésről – life coaching-ról beszélhetünk. Az alkalmazott területek számának növekedésével exponenciálisan nő a személy gyakorlati rátermettsége, pragmatizmusa. Egyszerűen fogalmazva: az edző szemszögét alkalmazzuk magunkra, amikor life-coaching könyvet veszünk a kezünkbe.

Ez esetben mi magunk válunk az edzésre, vezetésre igényt tartó személlyé, ugyanakkor a coaching könyv segítségével rálátunk saját magunkra, feltérképezzük lényünk fehér foltjait, és kitűzzük rá lépésről lépésre haladva a megismerés zászlaját, csapást törünk, majd útvonalat húzunk. Egy tudatlanság által félelmetesnek tartott terület megismerése felbátorít a következő akadály célba vételére és az alkalmazott módszer újbóli kipróbálására.

Személyre szabott coaching könyvek

Az élet számtalan területén születnek coaching könyvek. Az benne a nagyszerű, hogy affinitásunknak megfelelően egyénileg a számunkra legmegfelelőbbnek tartott területtel kezdhetünk.

Mérföldköveinket letenni és megjelölni egy számunkra különösen nehéznek tartott útvonalon mindenképpen magabiztosságot eredményez. El is juthatunk az edzést igénylő, aztán az edzést lebonyolító fokozatról egy olyan szintre, amikor maga a coach is átfogóan és mélységeiben rálát alkalmazott technikáinak egymásutánjára, és végül megírja a coaching könyvet, amit az újabb nemzedékek már egyre letisztultabb formában kaphatnak meg. Az alapelv mit sem változik: kihozni a legjobbat képességeinkből, felszámolni félelmeinket, és élő, gyümölcsöző életet élni.

Részletes könyvismertetőket ide kattintva olvashat el!

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: