Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Coaching blogok Magyarországon

Manapság szinte bármilyen témában kereshetünk és találunk is blogot. A blog tartalma folyamatosan bővül, a látogatók hozzászólhatnak az egyes bejegyzésekhez, valódi közösségek jönnek így létre a világhálón az azonos érdeklődési körű emberekből.

A továbbiakban a legnépszerűbb magyar coaching blogokat mutatjuk be. Hogy miről szólnak a bejegyzések? Miért érdekesek ezek? És vajon miért hasznosak?

A hazai coaching blogok, a külföldiekhez hasonlóan, a szakmával kapcsolatos észrevételeket, élményeket, tapasztalatokat, kételyeket tárgyalja. Gyakorlatilag bármilyen bejegyzéssel találkozhatunk coaching témakörben. Egy-egy bejegyzéshez hozzászólást lehet fűzni, így interaktívvá válhat az oldal: ha bárkinek észrevétele, vagy kérdése van egy adott bejegyzéssel kapcsolatban, már írhatja is gondolatait.

Több magyar coaching blog létezik. Az egyik legismertebb a Pro Bona Coaching & Training Center blogja, a Proaktív coaching a http://coaching.postr.hu/ webhelyen. Ennek a blognak a fő témája az üzleti és életvezetési fejlesztés, különféle bejegyzések mellett találkozhatunk egy interjúval is Szentgyörgyi Romeoval, aki ez alkalommal nem a sportról, hanem a coachingról nyilatkozik, hiszen ő maga is life coachként tevékenykedik.

A Coaching blog egy másik ismert oldal a http://coaching.blog.hu/ címen. Ez a blog különféle aktuális képzési lehetőségekre is felhívja a figyelmet amellett, hogy a coaching különféle témáit fejtegeti.

A Sämling Coaching szakmai blog a http://samlingsolution.blog.hu/ címen elérhető és saját leírása szerint a coachok kalandozásait, élményeit, dilemmáit, gondolatait közvetíti kozmopolita szemüvegen keresztül. A bejegyzések néha interjúk, néha egy-egy képzést hirdető írások, másszor pedig „EGY COACH DILEMMÁI” címmel különféle témákat tárgyalnak.

A szakma fejlődése szempontjából mindenképp előny, hogy léteznek szakmai blogok, ahol a szakmabeliek még inkább belemerülhetnek a témákba, megoszthatják egymással gondolataikat, a kis online közösség többi tagja pedig minderre hozzászólásban reagálhat. Gyakorlatilag a blogok egy nem valós idejű konferenciának is felfoghatóak, melyek teret teremthetnek az online szakmai vitáknak is.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: