Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Coaching árak Magyarországon

A coaching egy olyan folyamat, mely során a coach és a coachee bizalmi viszonyt alakít ki és közösen keres megoldást egy adott problémára. A megoldásra a kliens maga talál rá, a coach nem tanácsadó, hanem egy szakértő, aki tudja, hogyan érheti el ügyfele a céljait. Ennek a fajta szolgáltatásnak az igénybevétele luxus kiadásnak és felesleges időtöltésnek tűnhet, de ha jobban belegondolunk, valójában egyáltalán nem az! Mindennapi életünk során számtalanszor elakadhatunk, úgy érezhetjük, egyedül nem tudjuk megoldani a problémás helyzetet. Ilyenkor egy kívülálló szakértő könnyedén átsegíthet minket a válságos helyzeten és rávezethet minket a megoldásra. De vajon mennyibe kerülhet egy effajta szolgáltatás Magyarországon, ahol a coaching még mindig nem annyira elterjedt?

A coaching árát órabérben mérik, de eltérő coaching terültek árai különbözőek lehetnek. A coaching testre szabott, más-más személyiségekkel, más stratégiákkal eltérő tempóban lehet haladni a cél felé, így a coaching ára attól is függ, hogy a kliensnek hány találkozóra van szüksége, míg eléri célját.

A coaching árait vizsgálva több szempontot is figyelembe kell vennünk.  Először is, tehát tudnunk kell, hogy egészen pontosan milyen jellegű coachingról van szó. Nem mindegy, hogy  life coachingról, vagy business coachingról beszélünk, sőt, a business coachingon belül további típusok eltérő árát is figyelembe kell vennünk: más az ára egy felsővezetői, középvezetői, beosztottakat érintő, vagy egy csoportos coachingnak.

Mivel a coaching hazánkban még mindig nem általános dolog, a coaching árak nem mondhatóak alacsonynak, ennek ellenére mondhatjuk, hogy a pénzünk ellenében olyan szolgáltatást kapunk, melynek értékét nem tudjuk pénzben kifejezni. A coach minden erejével és figyelmével ügyfelére összpontosít és mindent megtesz kliense sikeréért.

Személyes jótanácsom, hogy amikor valaki coachot keres, soha ne az ár alapján döntsön. Hanem aszerint az érték szerint, amit a kifizetett összegért ő maga megkap! :)

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: