Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

Coaching a gyakorlatban című könyv

Dr. Werner Vogelauer, vállalati tanácsadó, tréner és coach Coaching a gyakorlatban című könyve minden coach és a coaching iránt érdeklődő számára kötelező olvasmány, hiszen a coachok számára értékes szakmai mondanivalót és gyakorlati ötleteket tartalmaz, a coachee, azaz az ügyfél számára pedig segít értékelni azokat a szempontokat, melyek alapján coachot választ majd.

A coaching egy hozzáállás és egy módszer ötvözete, melynek alapgondolata, hogy minden képesség és készség fejleszthető, de csak néhány tanulható. A coaching alapfeltétele a kölcsönös tolerancia, a partnerség. A jó coach empatikus, jó emberismerő és számos egyéb pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ügyfelét jó időben feltett kérdéseivel terelgeti a megoldás felé vezető úton.

A nagyszerű szakmai kötet új, bővített kiadása 2008 óta magyar nyelven is elérhető, elsődleges célja pedig a coaching magyarországi népszerűsítése és a magyar szakirodalom alapjának megteremtése a témában. A magyar fordítás megjelenésével a magyar anyanyelvűek számára nagyobb lehetőség nyílik, hogy megismerkedhessenek a módszerrel, esetleg sikeresebben műveljék azt.

Emellett hozzájárul még ahhoz, hogy a coachokban erősödjön a szakmai igényesség mellett az ügyfél iránti elkötelezettség is. A könyv rengeteg hasznos információval szolgál és még a tabutémákról is nyíltan beszél, azaz minden lehetőséget megteremt mind a coach, mind az ügyfél számára, hogy saját szerepkörében a coaching során valódi szakértővé váljon.

A kötet a szerző és munkatársai 15 évnyi tapasztalatait mutatja be, azokat a gyakorlati megoldásaikat, melyeket munkájuk során dolgoztak ki és sikeresen alkalmaznak akár a mindennapokban is. Miért és hogyan érdemes coachot alkalmazni a vezetésfejlesztésben? Hogyan kapcsolódik ez a vállalatfejlesztési és szervezetfejlesztési problémák megoldásához? Számos egyéb kérdés mellett Dr. Werner Vogelauer Coaching a gyakorlatban című művéből ezekre is választ kapunk.

Jó olvasást, jó tanulást kívánok! :)

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: