Coachkepzesonline.hu
Online
coach képzés
Dr. Mészáros Ádám
alapító, képzési vezető
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy 2020. februárjától a coaching jellegű segítői tevékenységek jogi szabályozása megváltozott, így az oldalunkon található tájékoztatás nem teljeskörű. A részletekért töltse le oldalunkról le a Coachok kiskönyve című kiadványunkat.

A csoportos coaching mint lehetőség

Az a tény, hogy a kimondott gondok sokkal kevesebbnek tűnnek, bizonyára sok embernek ismerősnek hangzik. Hasonló gondokkal, hasonló problémákkal küzdő emberekkel megosztani gondjainkat, csak jóra, továbblépésre vezethet. A csoportos coaching elterjedtsége nem meglepő, inspirációt meríthetünk embertársaink helyzetéből, nagyobb motivációval, lendülettel vághatunk neki az új utaknak, szakértő irányításával.

A csoportos coaching, mint ahogyan a neve is elárulja, nem egy személyre korlátozódó tanácsadás, hanem több, ugyanazokkal a problémákkal szembenéző, ugyanabban a helyzetben lévő emberek fejlesztő folyamata. Ugyanakkor a csoportos coachingon résztvevő emberek egyénileg is fejlődnek, nem csupán csoportos szinten.

A csoportos coachingon részt vehetnek egy ugyanazon cégen belüli munkatársak, ugyanabban a szakkörben dolgozó emberek, vagy egymástól független, nem együttdolgozó emberek számára is elérhető ez a fejlődési lehetőség. Ez a fajta coaching olyan szempontból is hasznos a résztvevők számára, hogy nem csupán a coach visszajelzéseire alapoz, hanem a csoport többi tagja is mondhat számára hasznos dolgokat, akár vezetheti a számára legelőnyösebb megoldás felé.

A csoportos coaching anyagilag is kevésbé megterhelő, mint az egyéni, hiszen a több csoporttagra való tekintettel, az ár jelentősen csökkenhet. A cégek előszeretettel választják a csoportos coaching fejlesztő folyamatát alkalmazottjaik számára, hiszen költséghatékony, hihetetlenül hasznos folyamat a cég alappilléreit támasztó munkások fejlesztésére, ösztönzésére.

A csoport ereje

A csoport ugyanakkor nagyon lelkesítő, tenni akarásra ösztönző közeg önmagában is, így ezek a foglalkozások sikeressége még inkább biztosított a jelenlévők számára. A siker ez esetben az elmélet gyakorlatba ültetése, s a gyakorlat sikeres véghezvitele. A csoportos coaching ugyanakkor felkínál egy olyan lehetőséget is, hogy különböző perspektívából vizsgálhassuk saját gondjainkat, vagy csupán gondolatainkat, munkánkat.

Sokszor ugyanazon célért küzdő emberek teljesen más megvilágításból látják az útjukat, és teljesen más megoldást találnak ki annak kikövezésére is. Ezért fontos, hogy ne csak saját véleményünkre, maglátásunkra szorítkozzunk, hanem hagyjuk meg alternatívaként embertársunk szemszögét is ezzel kapcsolatban.

Kedves Olvasóm!

Töltse le és olvassa el most a Coachok kiskönyve című ingyenes szakmai kiadványt és a hozzá járó online konfliktus-kezelési tanfolyamot: